your ads here

advertisement

Etusivu » Reseptit

Reseptit

Lataa tästä Beeffi_reseptivihko, johon Markus Maulavirta on suunnitellut reseptit.

 

Täältä löydät lisää reseptejä:  Reseptikokoelma

 

 

Limousin – parasta nautaa!

Olen suunnitellut juuri erityisesti Limousin-lihaa varten maistuvia aterioita, joiden ohjeet löydät tästä vihkosesta. Ensiksi pari sanaa mainiosta raaka-aineesta ja yleensä sen valmistuksesta. Limousin on Ranskassa kehitetty jalo karjarotu, jonka liha on kansainvälisten testien ja tutkimusten mukaan maailman parasta. Lähes rasvattoman lihan erityinen mureus on peräisin lihaksikkaasta, hienosyisestä rakenteesta. Myös karjan luonnonmukainen ravinto sekä tärkeä auringonvalo vaikuttavat lihan hienoon aromiin.

 

Lihaa valmistellessa kannattaa esimerkiksi fileet leikata pitkittäin kahtia ja vasta sitten niistä normaaliin tapaan pihvejä. Näin menetellen saadaan pihveistä paksuja ja meheviä. Fileet ovat niin lihaksikkaita ja kookkaita, että normaalilla leikkuutavalla 200 gramman pihvikin jää liian ohueksi ja kypsyy siten pannulla paistaessa herkästi ylikypsäksi. Isokin file voidaan toki sitoa kalastajalangalla siistiksi paketiksi ja paistaa uunissa kokonaisena, jolloin siitä on kypsennyksen jälkeen helppo leikata meheviä viipaleita.

 

Ruoanvalmistuksessa suosin aitoja makuja ja raaka-aineita, näin hieno liha pääsee kunniaan. Suolana käytän karkeaa merisuolaa, jonka murskaan tai myllytän. Samoin toimin pippureiden kanssa. Yrtit ja vihannekset pyrin saamaan mahdollisuuksien mukaan tuoreina, jolloin ne luonnollisesti ovat parhaimmillaan.

 

Herkullisia ruokahetkiä!
Markus Maulavirta

 

”Suosittelen lämpimästi Beeffin limousin-lihaa
todellisille lihan ystäville!”
– Mika Niilo-Rämä, Mikvet Oy, Mikkeli