your ads here

advertisement

Etusivu » Karja » Karjankasvatus

Karjankasvatus

Tiloillamme eläinten kasvatus ja kasvintuotanto ovat luonnonmukaisen valvonnan piirissä. Kasvatamme karjamme mahdollisimman luonnollisissa elinoloissa, jolloin karjalla on runsaasti elintilaa ja mahdollisuus luonnolliseen laumakäyttäytymiseen. Panostamme eläinten hoidossa hyvinvointiin, jolloin karja tottuu käsittelyyn ja ihmisen läsnäoloon.

 

Kesäisin karja viihtyy laitumella pitkän laidunnuskauden toukokuusta lokakuuhun. Mahdollisuuksien mukaan suosimme myös talvilaidunnusta, jolloin karja laiduntaa ympäri vuoden. Talvisin karjalla on käytössä pihatto ulkoilutarhoineen. Vasikat syntyvät keväällä ja syksyllä ja ne varttuvat emonsa hoidossa 6kk ikäisiksi saakka, jolloin ne vieroitetaan emoistaan.

 

Ruokinnassa suosimme pääasiassa itse kasvattamaamme karkearehuvaltaista apilarehua, josta karja saa monipuolisesti ravintoaineet. Lisäksi käytämme ruokinnassa kauraa, ohraa, hernettä ja härkäpapua. Luomu on tae siitä, että emme käytä eläinten ruokinnassa geenimuunneltua ravintoa ja ravinto on kasvinsuojeluaineetonta.